Ajax verspeelt weer punten, FC Twente heeft enorme voorsprong

Ajax baalt van doelpunt Fortuna Sittard
Ajax baalt van doelpunt Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Ajax heeft zondag in de slotfase een punt gepakt tegen Fortuna Sittard. Het duel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 2-2.

De wedstrijd begon uitstekend voor Ajax. Al na acht minuten schoot Kenneth Taylor raak na een mooie individuele actie. Het meeste van het spel en de bal was voor Ajax, maar de Limburgers kwamen er een paar keer uit. Na rust was het meteen raak voor Fortuna Sittard. Deroy Duarte verraste Diant Ramaj met een hard schot in de korte hoek. Een kwartier later was het Kaj Sierhuis die zijn oude club in rouw dompelde. De spits gaf het laatste zetje aan een van richting veranderd schot.

In de slotfase was Brian Brobbey, die de wedstrijd vanwege fysieke redenen op de bank begonnen, nog een paar keer dichtbij een gelijkmaker. Vlak voor tijd vond de spits van de Amsterdammers uiteindelijk het net. Hij kreeg de bal van dichtbij voor zijn voeten en schoot hard raak.

Door het gelijke spel van Ajax heeft FC Twente nu dertien punten voorsprong op de Amsterdammers. AZ won zondag simpel van Excelsior (4-0). Het verschil met die ploeg is zeven punten.

Lees meer:
0 reacties