Alex Pastoor krijgt lof: "FC Twente had daar geen antwoord op"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © BSR Agency

FC Twente won woensdagavond met 3-1 van Almere City. Leon ten Voorde zag dat de promovendus het goed voor elkaar had in de Grolsch Veste.

Door de zege is FC Twente zeker van Europees voetbal, maar gemakkelijk ging dat niet. "Het was niet de feestwedstrijd waar je op hoopt, het was heel erg moeizaam. Dat was ook de verdiensten van Almere City", begint Ten Voorde in De Ballen Verstand. "Alex Pastoor zei al dat tegen hun spelen het gevoel geeft alsof je naar de tandarts moet. Dat was de eerste helft ook wel. Ze werden niet gevaarlijk, maar speelden ouderwets 1-op-1. FC Twente had daar geen antwoord op."

Na een vroege goal van Matthias Kjolo verdubbelde Sem Steijn vlak na rust de voorsprong. "Wel knap dat ze na rust binnen een kwartier het stadion erachter krijgen en de wedstrijd buigen. Daar verdienen ze ook weer complimenten voor", aldus Ten Voorde, die ook Daan Rots weer zag scoren. De aanvaller kan op veel complimenten rekenen. "Hij heeft twee jaar geleden ook al bijna alles gespeeld, maar dit seizoen is echt zijn doorbraak. Hij kreeg woensdagavond een ovationeel applaus.

Lees meer:
0 reacties