Alfons Sampsted complimenteus: "Tactisch is hij de absolute top"

Alfons Sampsted
Alfons Sampsted Foto: © BSR Agency

Ajax neemt het donderdag in de Conference League-tussenronde op tegen Bodø/Glimt. Alfons Sampsted speelde twee jaar voor die ploeg, voordat hij in december 2022 de overstap naar FC Twente maakte.

De IJslandse verdediger is lovend over Bodø-coach Kjetil Knutsen. "Tactisch is Knutsen de absolute top. Hij blijft bij zijn plan, al staat hij open voor suggesties. 4-3-3 is de basis, met intensiteit, balbezit, hoge druk. Misschien is dynamiek het belangrijkste woord om zijn speelwijze te beschrijven", zegt Sampsted in de Volkskrant.

"Mijn band met Knutsen was uitstekend, vooral omdat hij het beste uit ieder individu wil halen", geeft de huidig speler van FC Twente aan. "Dat is prettig voor een sporter. Hij praat daarbij niet om zaken heen. Hij eist veel en is nogal rechtstreeks als het moet, maar op een menselijke manier, als de strenge vader die het beste voorheeft met zijn kinderen."

Knutsen wordt al een tijdje gelinkt aan Ajax, maar velen zijn ervan overtuigd dat hij eerst de Champions League wil bereiken met Bodø/Glimt. "Hij is ver in zijn project en voelt zich nog steeds uitgedaagd. Zijn reis is nog niet voorbij", weet Sampsted.

Lees meer:
0 reacties