Alfons Sampsted geniet van Oranje: "Doen mee om de EK-titel"

Alfons Sampsted op Wembley
Alfons Sampsted op Wembley Foto: © BSR Agency

Alfons Sampsted is met IJsland niet actief op het EK, maar zag deze maand wel tegen twee EK-gangers van dichtbij in actie. De rechtsback van FC Twente kwam met zijn vaderland uit tegen Engeland (0-1 winst) en Nederland (4-0 nederlaag), al bleef hij zelf twee keer negentig minuten op de bank. Sampsted raakte onder de indruk van Oranje.

De vleugelverdediger vond Engeland daarentegen tegenvallen. "Vooraf heb je het gevoel dat spelen tegen Engeland op Wembley een van de grootste uitdagingen is die je kan hebben in het internationale voetbal", vertelt Sampsted in gesprek met VoetbalPrimeur. IJsland won echter met 0-1. "Om eerlijk te zijn: Engeland stelde me teleur. Ik had het gevoel dat ze niet alles gaven. Je zag natuurlijk wel de klasse bij de spelers, maar misschien waren sommigen al met hun hoofd bij het EK."

Tegen Nederland hoopte IJsland daarna ook lang stand te houden, maar Oranje was met 4-0 te sterk. "Ik denk dat Nederland beter in staat is om een laag blok uit elkaar te spelen dan dat Engeland", meent Sampsted. "De steekpasses van de Oranje-middenvelders werden ons te machtig, net als de voorzetten achter onze wingbacks. Die balletjes van Veerman en die loopacties van Dumfries waren heel, heel gevaarlijk."

Sampsted was onder de indruk van het Nederlands elftal. "Ik vond het druk zetten van ze erg knap. Er zat zo weinig tijd tussen het verliezen van de bal, en het terugwinnen ervan. Op basis van deze twee wedstrijden was Oranje van een hoger niveau. Ik denk dat ze meedoen om de EK-titel, al helemaal nu ze deze vliegende start achter de rug hebben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand