Alfons Sampsted overtuigt: "Hij is wel klaar om te spelen"

Alfons Sampsted
Alfons Sampsted Foto: © Orange Pictures

Ron Jans heeft tegenwoordig veel te kiezen wat betreft de invulling van de rechtsbackpositie. Naast Joshua Brenet, Anass Salah-Eddine en Luca Everink kan de oefenmeester nu ook gebruik gaan maken van aanwinst Alfons Sampsted.

Ron Jans weet wat FC Twente met Sampsted in huis heeft gehaald. "Loopvermogen, hele open professionele jongen die een echte teamspeler is", legt Jans uit aan ESPN. "Hij voldoet heel vaak een het beeld dat je van een Scandinavische speler hebt. Het is pas een week, maar hij maakt een uitstekende indruk."

De oefenmeester twijfelt of de international van IJsland al een gehele wedstrijd kan spelen. "Hij is wel wedstrijdfit maar negentig minuten is denk ik lastig", stelt de Jan. "Hij heeft eind november zijn laatste wedstrijd gespeeld. Hij heeft zich wel heel goed onderhouden. Hij is ook echt een loper en een fitte jongen. Negentig minuten zal wat lastig worden, maar hij is wel klaar om erbij te zijn en te spelen."

Jans wil niet prijsgeven of Sampsted zal gaan starten tegen FC Emmen. “Dat ga ik nu nog niet zeggen”, zo houdt Jans zijn kaarten tegen de borst. “Dat kan, maar dat kan ook niet.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand