Alfred Schreuder tekent bij Ajax: "Voor mij een geweldige kans"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder staat vanaf volgend seizoen als hoofdtrainer voor de groep bij Ajax. De voormalig trainer van FC Twente tekent een contract tot en met 30 juni 2024 in Amsterdam

Dit heeft Ajax zelf bekend gemaakt. Schreuder was eerder al aan Ajax verbonden als assistent-trainer van Erik ten Hag, die na dit seizoen naar Manchester United vertrekt. Schreuder was actief als hoofdtrainer bij het Belgische Club Brugge.

"Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", zegt Edwin van der Sar. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League."

"Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp", reageert Schreuder op zijn eigen aanstelling. "Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club."

"Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen", aldus de trainer.

Lees meer:
0 reacties