"Alleen Steve McClaren deed het bij FC Twente beter dan Oosting"

Oosting aan het coachen in De Grolsch Veste
Oosting aan het coachen in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

FC Twente won zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van Sparta Rotterdam en daardoor staat de ploeg van trainer Joseph Oosting na 25 competitiewedstrijden stevig op een derde plek met maar liefst 53 punten. Leon ten Voorde is vol lof over de succesvolle oefenmeester.

"53 punten uit 25 duels: alleen Steve McClaren deed het bij FC Twente ooit (een puntje meer) beter dan Joseph Oosting", schrijft hij op de site van Tubantia. "De trainer kent vooralsnog een prachtig debuutjaar in Enschede. Zaterdagavond won FC Twente alweer voor de zestiende keer dit seizoen", blikt Ten Voorde terug.

"De uitslag (2-1) zag er benauwd uit, maar het verschil op het veld was vele malen groter", beseft hij. "Sparta schoot een keer op doel, in de 87ste minuut pas, en dat was meteen raak. Daardoor werd het zowaar nog even spannend in een wedstrijd, die vanaf de 1-0 in de 21ste minuut een heel eenzijdig karakter kende."

FC Twente heeft nu een gemiddelde van 2,12 punten per wedstrijd en als de Tukkers die lijn door weten te trekken, eindigt men op 72 punten. In het kampioensjaar haalde de club uit Enschede maar liefst 86 punten in 34 wedstrijden. Een jaar later waren 71 punten genoeg voor een tweede plek. Onder trainer Ron Jans wist FC Twente 68 punten te pakken in het seizoen 2021/2022 (vierde plek) en 64 punten in het laatste seizoen (goed voor een vijfde plek).

Lees meer:
0 reacties