Almere City beseft: "De Grolsch Veste is een stadion dat kolkt"

Juichende FC Twente-supporters
Juichende FC Twente-supporters Foto: © NESimages

FC Twente ontvangt woensdagavond Almere City FC in De Grolsch Veste. De bezoekers uit Flevoland zijn als promovendus nagenoeg veilig en kijken uit naar het treffen in Enschede.

Eerder dit seizoen won FC Twente in de openingswedstrijd met 1-4 bij Almere City FC, maar dat duel was al in augustus. "Ik weet wel zeker dat het een andere wedstrijd wordt", zegt keeperstrainer Agil Etemadi van Almere City FC in de podcast AlmEredivisie van Omroep Flevoland. "Als je onze ontwikkeling ziet na de eerste wedstrijd, dan zijn er wel teams die rekening met ons houden. Ook daar gaan we ons van onze beste kant laten zien."

Etemadi beseft echter ook dat een uitduel bij FC Twente wacht. "Je weet dat het gewoon lastig wordt daar. Het is een geweldig team en Oosting doet het geweldig, dat is een goede trainer. Het is een mooie club met een mooi stadion. We zijn ook weer een ervaring rijker als we daar gewoon een mooie pot neerzetten. Ze weten dat ze het lastig gaan krijgen tegen ons", aldus de keeperstrainer.

Technisch directeur Johan Hansma verwacht een gemotiveerd FC Twente na de nederlaag bij Ajax. "Ja, maar als ze van Ajax hadden gewonnen, waren ze ook tot op het bod gemotiveerd", beseft Hansma. "Ik denk dat dat helemaal niks uitmaakt. De Grolsch Veste is een stadion dat kolkt, dat leeft. Als je speler bent, sta je elke week op het veld. Wat de afgelopen periode is geweest, kan je niks meer aan doen. Je speelt gewoon die wedstrijd om te winnen."

Lees meer:
0 reacties