"Als Brenet zich nederig had opgesteld, had het veel gescheeld"

Rene Wagelaar vindt het een zeer verstandige beslissing van FC Twente om per direct afscheid te nemen van Joshua Brenet. De club nam dat besluit nadat de verdediger een celstraf van een maand opgelegd kreeg.

Brenet gaat nog in hoger beroep, maar daar gaat FC Twente niet op wachten. "Meer dan terecht, een hele goede zet. Een speler die dit soort dingen doet, en al een paar keer, wil ik niet in mijn groep", reageert Wagelaar in VoetbalTijd. "Ik weet niet wat FC Twente tussendoor met hem besproken heeft, maar hij had op het rechte pad moeten blijven door zich daar van af te scheiden."

Academie-manager Maarten van Wesenbeeck sluit zich daar bij aan. "Ik denk dat er uiteindelijk wel het goede besluit is genomen. Eerder is al bekend gemaakt dat ze hem geen nieuw contract gingen aanbieden. Dat maakt het besluit ook wel iets makkelijker", denkt hij. "Het allerdomste vind ik dat hij niet naar de rechtbank komt, dat moet je altijd doen", vervolgt Wagelaar over Brenet. "Als hij zich daar heel nederig had opgesteld, had het nog een hele hoop gescheeld. Ik denk dat een rechter er wel gevoelig voor is als je door het stof gaat."

Lees meer:
0 reacties