"Als ik iets later was zei hij dat ik niet thuishoorde bij Twente"

Justin van Gelder
Justin van Gelder Foto: © Orange Pictures

Justin van Gelder speelt tegenwoordig zijn wedstrijden in de vierde klasse. Momenteel maakt hij zijn minuten bij Epe, terwijl hij in het verleden tien jaar in de jeugd van FC Twente speelde.

"We kregen een nieuwe trainer in de persoon van Jord Roos - hij kwam van NEC – en verwachtte van mij ineens dingen die ik niet kon waarmaken", opent Van Gelder bij De Stentor. "Ik was afhankelijk van het openbaar vervoer en mijn ouders brachten mij altijd in alle vroegte naar station Zwolle."

Dat liep niet lekker. "Als ik dan iets later was noemde hij mij een amateur of zei dat ik niet thuishoorde bij Twente, terwijl ik daar al negen jaar rondliep. Dat leidde tot wrijving en op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt. Ik kon het niet meer opbrengen. Dat één persoon je al je plezier ontneemt, dat is wel eeuwig zonde."

En dit terwijl zijn oud-trainer, en huidig assistent-trainer van het eerste Jeffrey de Visscher veel in hem zag. "Ik heb gesprekken met hem gehad en hij zei: ‘over een paar jaar loop je gewoon bij het eerste. Je bent een laatkomer, je bent geboren in december, daardoor hebben we de tijd nodig om jou goed te ontwikkelen. Jouw talent is onmiskenbaar."

Treuren doet hij niet meer. "Ik hecht er niet veel waarde meer aan. In het begin had ik daar wel moeite mee, als je dan oud-teamgenoten zoals Gijs Besselink of Mats Rots ziet shinen in het eerste elftal. Dan denk je bij jezelf: daar had ik ook moeten staan, want ik was zeker niet minder dan die jongens. Nu wil ik vooral plezier maken, daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand