"Als je bij FC Twente wint, dan moet het bij NEC toch ook kunnen"

Zian Flemming in actie tegen FC Twente
Zian Flemming in actie tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

In de Eredivisie staat komend weekend de laatste speelronde voor de deur. FC Twente is al uitgespeeld en zeker van de vierde plek, terwijl ook Ajax, PSV, Feyenoord en AZ weten op welke plaats ze gaan eindigen. Onderin is het echter ontzettend spannend.

PEC Zwolle is al gedegradeerd, maar Willem II, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo moeten ook nog vrezen voor degradatie. Heracles Almelo ontvangt Sparta Rotterdam en heeft aan een punt genoeg om zich veilig te spelen. Fortuna Sittard gaat op bezoek bij NEC en is bij winst verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie. De laatste twee ploegen degraderen, de nummer zestien speelt play-offs.

Coocky Voorn, die 26 jaar werkzaam was bij Fortuna Sittard, is vol vertrouwen. Hij maakte twee degradaties mee. "De belangen zijn nu ook groter, zeker op financieel gebied", zegt Voorn in Dagblad de Limburger. "In die tijd deed een degradatie vooral voor je gevoel heel veel pijn. NEC speelt nog voor Europees voetbal, dus het wordt heel lastig. Aan de andere kant heeft Fortuna voldoende kwaliteit om daar te winnen. Dat hebben ze ook tegen FC Twente laten zien."

Willy Dullens beseft dat een zege bij NEC noodzakelijk is. "Bij Sparta en Willem II draait het de laatste tijd ineens ook prima", beseft Dullens. "Maar Fortuna heeft de voorafgaande weken ook veel punten gepakt en goed voetbal laten zien. Er werd onder meer gewonnen bij FC Twente, dus waarom zouden ze niet van NEC kunnen winnen? Al is dat geen makkelijke klus", aldus het voormalig talent van Fortuna.

Wil Boessen, voormalig speler en trainer van Fortuna Sittard, is vol vertrouwen. "Fortuna had twee kansen om zich veilig te spelen, eentje is nu verkeken. De ploeg heeft wel veel punten gehaald in een lastige fase, dus dat geeft vertrouwen. Ik geef de ploeg van Ultee daarom wel een goede kans op handhaving. Als je bij FC Twente wint, dan moet het bij NEC toch ook kunnen", aldus Boessen.

Programma degradatiekandidaten
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam
NEC - Fortuna Sittard
Willem II - FC Utrecht

Stand onderin
14. Heracles Almelo 33-34 (-14)
15. Sparta Rotterdam 33-32 (-20)
16. Fortuna Sittard 33-32 (-32)
17. Willem II 33-30 (-28)
18. PEC Zwolle 33-27 (-25)

Lees meer:
0 reacties