"Als je een club in crisis bent dan moet je FC Twente bellen"

Vincent Bilanovic zag FC Twente tegen Ajax onderuit gaan. Vooral de tweede helft was daar debet aan, waarin de Tukkers daadwerkelijk niks meer klaar speelden.

"Ik vond ze in de eerste helft heel goed spelen. Ze hadden heel veel ruimte tussen de linies. Ook het middenveld met Kjolo, Steijn en Eiting speelde heel degelijk waardoor FC Twente er heel makkelijk onderuit kon voetballen", opent analist Vincent Bilanovic bij Voetbaltijd. "Dat terwijl je zou denken dat het middenveld overval is met Taylor en ook Rensch die op het middenveld kan spelen."

Bilanovic zag dat het daarna mis ging. "Maar als je een club in crisis bent dan moet je FC Twente bellen. Die geven je wel een goed gevoel. Zestig minuten speelde FC Twente tegen Ajax met tien man vorig jaar en ze vierden een 0-0 als een overwinning. Daar mis ik iemand in het veld die zegt: 'We gaan hier gewoon winnen.'"

De tweede helft was misschien wel de slechtste van het seizoen. "Er zat geen lijn meer in, geen initiatief meer in het veld. Maar dit Ajax was rijp voor de slacht. In de eerste helft was FC Twente dominant. Het lukte niet meer. Het ging niet meer. Ik vond de wissels verrassend. Het leek alsof elke oud-Ajacied in het veld moest komen in de ArenA en dat kwam niet ten goede aan het spel."

Lees meer:
0 reacties