"Als Twente derde wordt, heeft een van de grote drie clubs gefaald"

FC Twente viert zege bij Excelsior
FC Twente viert zege bij Excelsior Foto: © BSR Agency

FC Twente staat momenteel derde in de Eredivisie. Dat is te danken aan de goede prestaties van de club uit Enschede, maar ook wel een beetje aan Ajax.

"Jan Streuer zei het precies goed, daar ben ik het helemaal mee eens. Als Twente derde wordt, dan betekent het dat een van de grote drie clubs heeft gefaald", zegt Leon ten Voorde in De Warming-Up. "Die kunnen zoveel meer salaris betalen, drie tot vier keer had 'ie het over. Die hebben veel meer geld te besteden in de begroting, noem alles maar op. Dit jaar valt Ajax. Dan kan een club als Twente of AZ, als die de boel wel goed voor elkaar hebben, derde worden."

De clubwatcher gaat verder: "Normaal gesproken, als ze in Amsterdam weer normaal gaan doen... Dat is niet zo makkelijk hé, om dat in één jaar weer weg te werken. Maar die moeten volgend jaar wel weer top drie eindigen. Als je normaal doet. Maar dat is niet zo makkelijk. Dat zei ik ook tegen Streuer. Als je naar Streuer kijkt, heb je altijd het gevoel dat het heel makkelijk is."

"Dat is ook zijn ervaring en hoe relaxed hij overkomt en wat hij doet, welke spelers ze halen. Dan denk je: bij hem is één en één wel twee. Ze hebben het gewoon goed voor elkaar", merkt Ten Voorde op. Streuer werkt inmiddels als een soort rechterhand van Arnold Bruggink. "Jan gaat door, die keukentafel ziet er nog vrij nieuw uit, dus daar kunnen nog heel wat spelers zitten", weet Ten Voorde.

"Fijn voor Bruggink? Stel, Twente wil Frank Bussink hebben als linkermiddenvelder en dan gaat hij (Bruggink, red.) met hem om tafel en vertelt hij het plan van Twente. Streuer die doet dan weer de andere dingen, meer qua onderhandelingen. Als je dat zo kunt verdelen, waarom niet? Als je iedereen in hun kracht gebruikt..."

Dat gebeurt nu bij FC Twente, zo denkt de journalist. "Streuer zegt ook: Arnold heeft geen groot ego. Arnold gaf ook de credits bij de deal van Boadu aan Dominique Scholten. Ik denk: als je zo kunt samenwerken in een club, dat het je heel veel brengt. De voetballerij zit vol met ego's. Zoals Twente de afgelopen periode heeft gewerkt, dat zou bij heel veel clubs ruzie opleveren, omdat de 'td' zegt: waar bemoei je je mee, dat is mijn werk. Je moet elkaar ook wat gunnen."

Lees meer:
0 reacties