Van Wolfswinkel: "Bij FC Twente zou dat gewoon nergens op slaan"

Ricky van Wolfswinkel met een FC Twente-fan
Ricky van Wolfswinkel met een FC Twente-fan Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel heeft er vertrouwen in dat FC Twente weer goede zaken gaat doet op de transfermarkt. Desondanks vindt hij niet dat de supporters weer een top vijf klassering mogen eisen.

"Dat is wel aan Jan Streuer toevertrouwd, maar tegelijkertijd moeten we wel met zijn allen normaal blijven doen. We verrasten, alles viel goed, en met de vierde plek stegen we boven onszelf uit. Inmiddels weet ik wel wat dit betekent in het voetbal: de piek wordt als standaard gezien. Niet eens zozeer door mensen binnen de club, maar wel door de buitenwereld", weet hij bij Voetbal International.

Hij stelt dan ook dat de verwachtingen getemperd moeten worden. "Bij FC Twente zou dat gewoon nergens op slaan. Je hebt de traditionele topdrie in Nederland, en AZ daar kort achter. Vervolgens heb je gewoon een rijtje clubs, die elkaar weinig ontlopen. Vitesse, FC Utrecht, SC Heerenveen, FC Groningen en FC Twente zijn dat normaal gesproken. Met een topseizoen eindig je vierde of vijfde, maar je kan ook negende worden, zonder dat het als een drama hoeft te worden beschouwd. Mocht de situatie zo zijn, dan hoop ik dat de mensen vooral nuchter en realistisch blijven. Als we komend seizoen in het linkerrijtje eindigen, hebben we het gewoon goed gedaan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand