André Paus: "Als je een klootzak bent krijg je ook niks terug"

André Paus
André Paus Foto: © Pro Shots

André Paus keerde als fulltime scout terug bij FC Twente. Eerder al was hij twaalf seizoenen actief waarna een wereldreis volgde die hem onder meer langs Japan en Malta bracht. Paus is trots op wat hij ziet gebeuren bij FC Twente, zo valt te lezen in De Twaalfde Man.

Paus vertelt uitvoerig over de club: "De ploeg doet het prima. De derde positie van nu geeft recht op het meespelen in de voorronde van de Champions League. Als je dat haalt en AZ én Ajax achter je laat, lever je een heel knappe prestatie. Wat ze nu presteren is uitzonderlijk goed. Als FC Twente voor het seizoen had gezegd dat het Europees voetbal wilde halen, dan had iedereen daarvoor getekend. Ook met een vierde plaats is niks mis, maar er is nu kans voor de Champions League te gaan. Als je dat voor de competitie had gezegd, zou de helft van de mensen enorm hard zijn gaan lachen."

De samenstelling van de selectie is volgens de oud-prof het succes waar Nederlands de voertaal is: "Dat is toch een groot voordeel. Bij de meeste clubs gebeurt alles in het Engels. Alles staat of valt wat er op de groene mat gebeurt. Als je een klootzak bent als trainer, krijg je van de spelers niks terug. Het plezier straalt er in deze groep van af. Met de kwaliteit van je staf erbij kun je een goed tactisch verhaal bij de spelers neerleggen. Dan wordt één en één twee", besluit Paus.

Lees meer:
0 reacties