André Paus wil geen trainer meer zijn: "Dit bevalt me prima"

André Paus
André Paus Foto: © Pro Shots

André Paus stond in de jaren 80 en 90 op het veld als speler van FC Twente. Na diverse klussen als trainer bij diverse clubs heeft hij het naar zin zin als scout bij FC Twente. Tegenover De Twaalfde Man vertelt hij hier uitvoerig over.

Het liefst scout hij in Nederland, maar verder weg kan ook. "Dat proberen we heel goed in beeld te hebben. Omdat ik fulltime scout ben, ben ik ook vaak in het buitenland. Zoals in Scandinavië, waar veel talent loopt. Spelers die daar vandaan komen zijn onze taal meestal snel machtig. Verder zitten we ook geregeld in Engeland te kijken naar wedstrijden van teams onder de 21 jaar bij clubs uit de Premier League, in Duitsland bij elftallen onder 19 jaar en uit de Tweede Bundesliga en Belgie. En we bezoeken vaak toernooien van jeugdploegen."

De voormalig trainer van WKE, FC Lienden, Jong Vitesse en het Griekse AE Larissa wil dan ook niet meer als trainer aan de slag. "Dat ben ik in Nederland ook al negen of tien jaar niet meer geweest. Het is een mooi vak, het enige nadeel is dat je altijd van huis bent. Nog steeds ben ik vaak weg, maar na drie of vier dagen ben ik weer thuis. Ik steek veel energie in het scouten, want ik lever graag een bijdrage aan het ontdekken van nieuwe spelers. Als je op je stoel blijft zitten gebeurt er niks. Het de verantwoordelijke technisch directeur en de hoofdtrainer zo gemakkelijk mogelijk maken is dankbaar werk. Dit bevalt me prima", besluit de

Lees meer:
0 reacties