Andy van der Meijde haalt uit: "Dan krijg je een hekel aan hem"

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde Foto: © Pro Shots

Andy van der Meijde is absoluut niet te spreken over het gedrag van scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter keurde een goal van Myron Boadu af en was verder ook berucht vanwege zijn opvallende beslissingen.

De spelers van Twente waren ook voor rust al niet te spreken over Kooij. "Weet je wat het is met die scheidsrechter... Hij is arrogant", stelt Van der Meijde bij Veronica Offside. "Hij gaat niet het gesprek aan met de spelers. Hij communiceert niet. Daar ergeren spelers zich aan. Als je gewoon met hem kan praten en kan zeggen: Hey, Joey, dit of dat..."

"Maar het is: ga weg, ga weg. Hij wuift iedereen weg", weet de oud-speler van FC Twente. "Dan krijg je een hekel aan hem." Wesley Sneijder is het met hem eens. "Irritant? Wat je van hem ziet, is hij dat wel. Bloedirritant", zegt hij. "Het is een beetje haantjesgedrag." Bij een 0-0 stand gaf Kooij kreeg Gijs Smal nog geel in de blessuretijd. "Dan wil hij laten zien: ik ben de baas."

Wim Kieft weet waarom Kooij zich zo gedraagt. "Hij heeft te veel complimentjes gehad. Ik las vaak dingen: we hebben weer een talentje." Kieft echter vindt zijn gedragen buitensporig. "Ik vind het ridicuul."

Lees meer:
0 reacties