Arnhems café aangevallen na Vitesse - Twente: "Hele jonge gasten"

FC Twente supporters in De Gelredome
FC Twente supporters in De Gelredome Foto: © Pro Shots

Na afloop na het gewonnen duel van FC Twente uit in tegen Vitesse (1-2) gingen meerdere supporters met elkaar op de vuist bij Arnhems café Suikerland.

Volgens eigenaresse Gerrie Lamers verrasten tientallen onbekende voetbalfans de kroeg met een bezoek, zo schrijft De Gelderlander. Er wordt gesproken over betrokkenheid van FC Twente-supporters, maar op sociale media gaat het over Feyenoord-fans. De politie kan er niks over kwijt.

"De aanval had niks te maken met de Vitesse-fans, dit was echt een aanval op het café. De sfeer vooraf was heel gemoedelijk", laat Lamers weten. Er werden fietsen gegooid en plantenbakken richting het pand gesmeten. Een aantal cafégasten gooiden dingen terug om het café te verdedigen. "Het waren hele jonge gasten, ze zijn na een paar minuten weggerend... Echte superhelden", zegt Lamers spottend.

"Gelukkig stond er een tent voor onze deur, daardoor is de schade nog redelijk meegevallen. Ik ben mijn gasten in ieder geval heel dankbaar dat zij het café verdedigd hebben", aldus de eigenaresse, die maandag aangifte gaat doen.

Update: Leon ten Voorde bevestigt dat het geen FC Twente-fans waren.

Lees meer:
0 reacties