Arnold Bruggink: "Dat deed iets met me, opeens werd het serieus"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink werd afgelopen week door FC Twente voorgesteld als nieuwe technisch directeur. De oud-speler van FC Twente is een kind van de club en weet hoe het reilt en zeilt in het voetbalwereldje.

"Ik heb zelf ervaren hoe het is om een groot talent te zijn", geeft Bruggink aan in Voetbal International. "En welke gevaren daar ook omheen hangen. Een groot verhaal over mij in VI, volgens mij geschreven door Frans van den Nieuwenhof. Kop: Arnold Bruggink kan een hele grote worden. Dat deed iets met me, opeens werd het serieus. Als talent zijn er zoveel factoren die je kunnen beïnvloeden, een lijn gaat zelden recht omhoog. Dat aspect van het voetbal boeit me zeer. Als club moet je er oog voor hebben."

"Maar in mijn rol als technisch directeur zal ik me niet zomaar met individuele spelers gaan bemoeien", gaat de toekomstig technisch manager verder. "Ze mogen altijd met mij praten over ontwikkeling, maar dat is vooral aan de trainersstaf. Bij het zoeken naar nieuwe spelers zal ik niet alleen kijken naar technische kwaliteiten. Karakter is bepalend voor je carrière. Ik sta open voor de moderne ontwikkelingen in het voetbal, zoals gebruik van data. Maar de goede dingen van vroeger, zweer ik niet af. Ik geloof in de combinatie. Voorlopig moet ik me focussen op de korte termijn", beseft Bruggink.

"Een nieuwe trainer halen heeft de prioriteit", vervolgt hij vastberaden. "Daarna de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Als dat gebeurd is, zal ik tijd hebben om meer na te denken over mijn rol. Hoe kijk ik tegen dit werk aan, wat zou ik net iets anders willen zien? Ik zal door de buitenwacht vooral worden beoordeeld op de trainer, de spelers en de prestaties van het eerste elftal. Maar het technisch directeurschap is meer dan dat. Het is ook het aansturen van een groep mensen en het samen proberen een club verder te helpen, voorbij de korte termijn", besluit Bruggink.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand