Arnold Bruggink: "Iedereen ziet altijd het potentieel van FC Twente"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Twente presenteerde afgelopen week Arnold Bruggink als nieuwe technische man bij de club. Vanaf 1 juli begint hij officieel aan zijn nieuwe baan, maar in de praktijk is hij al begonnen aan zijn werkzaamheden. Bruggink had het naar zijn zin als analist bij ESPN, maar vond dat het tijd was om bij de Tukkers aan de slag te gaan.

"Dit was de juiste uitdaging, bij de juiste club", legt Bruggink uit in Voetbal International. "De enige club waar ik nu in deze functie aan de slag zou willen gaan. Iedereen ziet altijd de mogelijkheden, het potentieel van FC Twente. Ik wil graag een bijdrage om deze club nog verder te brengen. Ik geloof in ontwikkeling. Van mensen, van een organisatie. Twente heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet en gaat nu weer een nieuwe fase in."

"Financieel zal de club weer vooruit moeten komen", gaat de toekomstig technisch directeur verder. "Daarvoor ben je ook afhankelijk van transfers, van beleidsmatige beslissingen. Die zullen heus wel eens verkeerd uitpakken. Maar ik heb er vertrouwen in dat deze rol bij me past. De laatste jaren heb ik vaker de kans gehad om bij clubs aan de slag te gaan. Dan zat het meer in de hoek van trainerschap, maar ook wel beleidsmatige dingen. Ik heb alles altijd afgehouden. Stond toen er toen ook niet echt open voor. Maar nu zijn mijn kinderen ouder, vliegen ze meer uit, zijn ze zelfredzamer."

"Ik zat in een luxepositie, ook door mijn werk bij ESPN. Had veel tijd om thuis te zijn, bij de kinderen. Ik kan ze meer loslaten nu. Ze begrijpen ook wel wat deze stap inhoudt, wat er op me zal afkomen. Ze vinden het nu nog vooral leuk dat ik dit ga doen. Zeker de oudste, hij is een enorme voetbalfan. Zijn vrienden staan in Vak-P. Hij zal me vast ook kritisch gaan beoordelen. Maar ik ben eraan toe om dagelijks vol aan de gang te gaan. Ik heb er enorm veel zin in", besluit Bruggink.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand