Arnold Bruggink: "Ik had dan graag paar miljoen minder gekregen"

Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer
Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink moest deze winter toestaan dat Manfred Ugalde vertrok bij FC Twente. De technisch directeur had liever gezien dat de Costa Ricaan in Enschede was gebleven, om komende zomer een stap te maken naar een andere competitie. Ugalde vertrok echter naar Spartak Moskou en daar was met name Evgeniy Levchenko niet over te spreken.

"Ik snap hem helemaal", reageert Bruggink op Levchenko in Voetbal International. "Het verhaal dat hij vertelt is logisch. Wat hij zegt, voelen wij ook. Al staat hij er als Oekraïner natuurlijk nog sterker in. Maar het is zo lastig. Voor onze uitwedstrijd tegen NEC wist Manfred van het bod van Spartak. Hij was daardoor met zijn hoofd al ergens anders. Het liefst had ik hem tegengehouden.

"Ik vind het doodzonde dat een speler van 21, die de wereld aan zijn voeten heeft, een keuze maakt waarvan ik denk: Wéét jij eigenlijk wel wat je gaat doen? Dat je nu naar zo’n gebied gaat verhuizen, dat je als voetballer helemaal uit beeld raakt", gaat de technisch directeur verder. "Wacht nou tot de zomer, zeiden we tegen hem. Hij stond er heel goed op in Europa, prijkte op alle lijstjes van jonge spelers die goed presteren."

"Als je zo blijft presteren, dan komt straks een club uit Spanje of Italië", vervolgt Bruggink. "Die hadden misschien minder willen betalen. Maar ik had graag een paar miljoen minder voor Manfred gekregen, als hij zo’n stap had gemaakt. Dan hadden wij nog steeds een fantastische deal gedaan en hadden we er een beter gevoel over gehad. Hijzelf had dan een paar jaar langer nodig gehad om hetzelfde geld te verdienen."

"En wat als hij nu geblesseerd raakt', was natuurlijk ook een argument van hun kant. Tja. Ik heb met veel Zuid-Amerikanen gespeeld, ik weet hoe ze denken. Ze zijn anders opgegroeid dan wij en willen alles doen voor hun familie. Het maakt ze niet uit waar ze terechtkomen. Als ze de kans krijgen, dan gáán ze gewoon. Vanuit hun achtergrond begrijp ik dat", aldus Bruggink.

Lees meer:
0 reacties