Arnold Bruggink legt uit: "Dat geld, dat valt wel mee, hoor"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © BSR Agency

FC Twente heeft zich met de derde plaats in de Eredivisie geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. Dat leidde zondag tot een volksfeest op de snelweg tussen Zwolle en Enschede. De spelersbus werd uiteindelijk feestelijk onthaald door de fans, zag ook technisch directeur Arnold Bruggink.

"Duizenden supporters stonden de spelers op te wachten. Het verbaast me elke keer weer wat het allemaal losmaakt", zegt Bruggink tegen de NOS. De directeur geeft aan dat de miljoenen nu niet meteen binnenstromen. "Dat geld, dat valt wel mee, hoor. Als je écht geld wil gaan verdienen, moet je zorgen dat je in de groepsfase terechtkomt. Er zit echt een megaverschil tussen de voorronde en de groepsfase."

"We moeten twee voorrondes doorkomen. Dat zal een hels karwei worden. Dat snappen we zelf ook. We gaan er alles aan doen." Ook als de groepsfase niet gehaald wordt, wacht er een mooie troostprijs. Bruggink: "Als we het in de voorronde niet redden, zijn we al verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Dat is voor ons ook al fantastisch."

Mocht FC Twente de groepsfase van de Champions League wél bereiken, dan gaat Bruggink niet met miljoenen smijten. "Het zou niet zo slim zijn om meteen al het geld dat binnenkomt weer uit te geven. Zo ver zijn we als club ook nog niet", zo besluit Arnold Bruggink. 

Lees meer:
0 reacties