Arnold Bruggink trots: "Het is waanzinnig knap hoe dat is gegaan"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © BSR Agency

FC Twente speelde vijf jaar geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft na de promotie een flinke sprong gemaakt. De successen zijn door de jaren heen steeds meer verbeterd. Inmiddels staan de Tukkers dit seizoen op de derde plaats, een plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League.

Gevraagd naar de comeback van FC Twente, wijst technisch directeur Arnold Bruggink op de goede mensen rond de club. "Paul van der Kraan (algemeen directeur) heeft samen met Jan Streuer (technisch directeur) en Ron Jans (toenmalig hoofdtrainer) gewoon erg goed werk geleverd", zo vertelt Bruggink trots in gesprek met de NOS. "Het is waanzinnig knap hoe dat is gegaan."

Wat ook opvalt: FC Twente heeft veel spelers met de Nederlandse nationaliteit, waarvan een deel ook nog zelf opgeleid is. Het grote aantal Nederlanders is een bewuste keuze, zegt Bruggink: "Omdat ik vind dat de kern van de club herkenbaar moet zijn."

"Daardoor begrijpen ook buitenlandse jongens, zoals bijvoorbeeld Alfons Sampsted, heel snel en goed hoe de club werkt. Maar uiteraard moet het wel samenhangen met prestaties", aldus Arnold Bruggink.

Lees meer:
0 reacties