Arnold Bruggink verklapt: "Hij stond als eerste bij mij op kantoor"

Dominique Scholten en Arnold Bruggink
Dominique Scholten en Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Twente wil het aflopende contract van Ricky van Wolfswinkel graag verlengen. De spits, bezig aan zijn derde seizoen in Enschede, staat er goed op bij de clubleiding.

Dit seizoen is Van Wolfswinkel tot dusver goed voor elf goals. "Toen het vertrek van Manfred Ugalde er aan zat te komen, hadden we geen enkele twijfel", geeft Arnold Bruggink aan in Tubantia. "Als Myron (Boadu, red.) niet was gekomen, waren we alleen met Ricky als spits doorgegaan, omdat we ervan overtuigd waren dat we er qua doelpunten, werkethiek en slimheid niet op achteruit zouden gaan."

De technisch directeur vervolgt: "Maar hij stond na de transfer van Manfred ook als eerste bij mij op kantoor om te zeggen dat er een nieuwe spits bij moest komen. Dat zegt wat hoe hij denkt", aldus Bruggink, die ook weet dat Van Wolfswinkel ook buiten het veld een belangrijke factor is.

Zo is de spits eigenaar van het 'Rad van Ricky'. "Ricky is ook degene die overal op het trainingscomplex een puntenaantal heeft neergehangen wat de spelers nodig denken te hebben voor het behalen van Europees voetbal", onthult Bruggink. "Op die manier is iedereen er op elk moment van de dag van bewust waar het de komende weken om gaat."

De gesprekken tussen FC Twente en Van Wolfswinkel lopen inmiddels. Als de deal rondkomt, hebben de Tukkers de eerste spits voor komend seizoen binnen. "Als we Europees gaan spelen, hebben we twee hele goede spitsen nodig", beseft Bruggink.

Lees meer:
0 reacties