Arnold Bruggink wijst: "Paul van der Kraan is daar vol ingedoken"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots
FC Twente versterkte zich deze zomer met Carel Eiting. Technisch directeur Arnold Bruggink is 'enorm blij' met het feit dat de middenvelder speler van de Tukkers is geworden.

"Het is een buitengewoon goede speler, die iets meer ervaren is. Het is een enorm slimme speler, die met name in de tweede seizoenshelft bij FC Volendam veel dynamischer is gaan spelen. Daar denkt hij ook zelf over na", zo is Bruggink lovend bij De Ballen Verstand. "Ik denk dat het ons elftal gewoon weer sterker gaat maken. Hij heeft ook nog eens een wapen met standaardsituaties, waarin wij niet uitblinken."

"Dan heb je iemand die zo'n vaste trap heeft, dan kan hij daar wat toe kan voegen. Ook heeft hij ook nog eens een assist en scorend vermogen. Je gaat wel bedenken wat hij toe kan voegen aan ons spel, zo hebben we dat bedacht", aldus de 'td', die aangeeft dat Eiting al lang op de lijst stond in Enschede. "We wilden 'm heel graag hebben. Hij werd voor ons interessant omdat wij hadden gehoord van de clausule in zijn contract. Alleen, wij konden dat niet hard maken. Wij hebben het contract niet gezien. Die zaak kostte veel energie."

Bruggink gaat verder: "Paul van der Kraan is daar vol ingedoken. Hij heeft er alles aan gedaan om te kijken of we hem daarin konden helpen. Ik had zelf contact met Carel, om vooral te vragen hoe het met hem ging en hoe hij het ervaarde. Menselijk gezien is het heel vervelend wat daar gebeurde. Ik hoop eigenlijk dat hij het achter zich kan laten en dat hij gewoon kan gaan voetballen."

De afgelopen periode is er door de soap ook veel gezegd en geschreven over Bruggink en Jan Streuer. Dat maakt Bruggink niet zoveel uit, zo geeft hij aan. "Ik vind het wel erg wat er over hem wordt verteld. Ik kan me ook voorstellen dat dat wel echt pijn heeft gedaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand