Jans over 'fake news': "Dat het AD dit ook als een kop neerzet..."

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans gaf aan over een aantal jaren niet meer op de bank te zitten als trainer. Het nieuws werd door meerdere media gretig opgepakt, waarop de oefenmeester van FC Twente reageert.

"Fake news...", reageert Jans in de podcast De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Ik verbaas me in de hele wereld wel eens hoe er met nieuws wordt omgegaan. Er kwam een opmerking over kunstgras in 2025/2026, dat iedereen op gras speelt en ik zei dat ik er niet meer bij ben tegen die tijd. Ik heb wel het advies van mijn zoon gekregen dat ik beter had kunnen zeggen dat ik er 'waarschijnlijk' niet meer bij ben.

"Maar ik denk dat het heel reëel is dat ik over drie jaar niet meer ergens op de bank zit", gaat Jans verder. "Maar zeker weten doe ik het ook weer niet. Alleen dan wordt het opgepakt: 'Ron Jans kondigt pensioen aan'.... Kijk, dat sociale media dat doen, dat vind ik prima, maar dat het AD dit ook als een kop neerzet..."

Journalist Leon ten Voorde geeft ook aan dat het nieuws over het 'afscheid' van Jans behoorlijk is opgeklopt, waarna Jans aangeeft geen problemen te hebben met de regionale media. "Ik heb al wel vaker gezegd dat ik benieuwd was hoe het zou gaan, toen ik werd aangesteld. Ik ben verder heel tevreden over de samenwerking met de regionale pers. Kritiek hebben op iets wat fout gaat mag, als het maar onderbouwd is en niet op de persoon gericht. En dat gevoel heb ik totaal niet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand