Auée: "Hopelijk mag ik ooit de vervanger zijn van Van der Gragt"

Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar
Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar Foto: © Orange Pictures

Marit Auée mocht zich maandag voor de eerste keer melden bij de OranjeLeeuwinnen. De verdedigster van FC Twente maakt haar debuut in de selectie van bondscoach Andries Jonker.

De 21-jarige Auée is daar heel blij mee. "Heel leuk, hele mooie verrassing. Het is een mooie kans om mezelf te laten zien. Ik heb niemand gesproken, dus ik heb geen idee. Joran (Pot, red.) heeft het me verteld. Ik ben heel benieuwd maandag", zegt ze in gesprek met ESPN.

In de selectie van Oranje was een plekje vrij qua verdedigsters, nu Stefanie van der Gragt een punt achter haar carrière heeft gezet. Voelt Auée zich nu al een beetje de vervanger van Van der Gragt? "Nee, ik denk dat het voor mij gewoon een hele mooie kans is om mezelf te laten zien. Ik probeer te vechten voor een plekje. Hopelijk mag ik ooit de vervanger zijn van Van der Gragt."

"De concurrentie op centraal is geducht. Er zijn genoeg meiden, ook bij Jong, die de stap kunnen maken. Dat ik nu de kans krijg, is alleen maar mooi. Ik ga mijn uiterste best doen", aldus Auée, die zich in ieder geval met een goed gevoel kan melden bij Oranje. Zaterdag won ze met FC Twente met maar liefst 7-0 van Telstar. "Natuurlijk kan het beter, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn over de doelpunten die we scoren. In de tweede helft hadden we er meer kunnen maken, maar met 7-0 winnen is een goed begin van de competitie", sluit de verdedigster af.

Lees meer:
0 reacties