Auée matchwinner bij benauwde zege FC Twente Vrouwen op ADO Den Haag

Marit Auée (FC Twente) juicht na haar doelpunt tegen ADO Den Haag
Marit Auée (FC Twente) juicht na haar doelpunt tegen ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag een benauwde zege geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In Enschede eindigde het duel met ADO Den Haag Vrouwen in 1-0, door een vroege goal van Marit Auée.

De Tukkers kregen in de openingsfase veel kansen op de 1-0. Een schot van Ella Peddemors leek de openingsgoal te betekenen, maar haar schot werd geblokt. Drie minuten later waren de lat en ADO Vrouwen-keepster Barbara Lorsheyd een obstakel. Na twaalf minuten was het alsnog raak.

Auée liep een vrije trap van Marisa Olislagers binnen: 1-0. ADO Den Haag Vrouwen probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken en via Lobke Loonen kregen de gasten een grote kans. Zij trof Daniëlle de Jong op haar weg. In de tweede helft werd het duel wat fysieker.

ADO Den Haag Vrouwen ging vol voor de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Daardoor pakt FC Twente Vrouwen drie punten. Trainer Joran Pot zag vlak voor tijd wel Liz Rijsbergen uitvallen. De aanvalster moest van het veld gedragen worden na een stevige tackle van Daniëlle Noordermeer.

Scoreverloop:
13' 1-0
Marit Auée

Lees meer:
0 reacties