Sadilek onmisbaar bij FC Twente? "Hij leest die wedstrijden vaak"

Jan van Staa baalt van de nipte nederlaag van FC Twente op bezoek bij Ajax. De Tukkers zien AZ naderen tot een afstand van vijf punten, maar de voormalig FC Twente-trainer stelt dat de derde plek niet meer in gevaar hoeft te komen.

"Je moet die thuiswedstrijden winnen. Of dat nou tegen Almere is of tegen FC Volendam. En dan kan je wat oplopen qua schade. En vergis je niet: AZ heeft ook nog een lastig programma. Die hebben niet alleen Twente, maar ze moeten ook nog tegen FC Utrecht", vertelt hij over de duels in Alkmaar. Tijmen van Wissing vult hem aan. "En ze moeten nog naar Go Ahead", vertelt hij over speelronde 33 op 12 mei.

Volgens Van Staa moeten de Tukkers echter van eigen kracht uitgaan. "Je moet zelf die punten halen, thuis winnen met een beter doelsaldo. Zo simpel is het", beseft hij. "Ik keek naar deze wedstrijd (Ajax-uit, red.) uit.Uit bij PSV hebben ze het goed gedaan en dit zijn vergelijkbare, grote wedstrijden. Maar nu waren ze er de tweede helft niet en dat is doodzonde, want dit was een kans", vervolgt Van Staa teleurgesteld.

Tijmen van Wissing stipt een belangrijk punt aan. "En het gemis van Sadilek deed zich voelen. Die is een dag voor de wedstrijd afgehaakt in de training", blikt hij terug. Volgens Van Staa is de kleine middenvelder uit Tsjechië een belangrijke schakel bij FC Twente. "Die heb je nodig, in de duelkracht gewoon. Hij 'leest' die wedstrijden ook vaak. Maar er waren nu gewoon te veel spelers ondermaats", besluit de analyticus.

Lees meer:
0 reacties