AZ-trainer Jansen complimenteert FC Twente: "Dat is uitermate knap"

FC Twente ontvangt woensdagavond AZ in het bekertoernooi. De bezoekers uit Alkmaar zitten in een goede fase, al is trainer Pascal Jansen ook onder de indruk van FC Twente.

"Hun groei dit seizoen is uitermate knap", zegt Jansen. "Ze hebben een competitieve selectie samengesteld en uit het halen van spelers als Lars Unnerstall en Ricky van Wolfswinkel spreekt ambitie. Ze maken die ook waar in de Eredivisie en zijn moeilijk te verslaan. Alleen de beker is weer een andere competitie. Het gaat over één wedstrijd, morgen gaan we het met elkaar uitvechten."

FC Twente, dat al sinds eind oktober ongeslagen is, won eerder dit seizoen met 3-1 van AZ. "Dat was in een fase waarin wij niet ons beste spel lieten zien", reageert Jansen. "We kwamen vrij snel achter en gaven onnodig twee goals weg. We speelden ook een matige tweede helft. Maar dat is alweer een tijd geleden. Inmiddels hebben we als team een veel betere fase bereikt en die willen we woensdag doorzetten."

Jansen ziet het ook als voordeel dat FC Twente het moet stellen zonder Ramiz Zerrouki (Afrika Cup) en mogelijk ook Michal Sadílek vanwege een schorsing. "Ze missen inderdaad wat sleutelspelers, maar op hun plek staan ongetwijfeld twee andere goede spelers. Het maakt voor ons ook weinig uit wie er spelen, want wij gaan uit van eigen kracht", aldus Jansen op de officiële website van AZ.

De trainer van de Alkmaarders kan woensdagavond geen beroep doen op Marokkaans international Zakaria Aboukhlal, die net als Zerrouki meedoet aan de Afrika Cup. Daarnaast zijn Bruno Martins Indi en Jelle Duin nog geblesseerd. "De rest van de selectie is gelukkig gewoon beschikbaar", besluit Jansen.

Weet FC Twente het bekerduel te winnen van AZ? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.45x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 49 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties