AZ wil de druk er op zetten: "Volgende week hebben we FC Twente"

Maarten Martens
Maarten Martens Foto: © Pro Shots

AZ won zondagmiddag met 0-3 op bezoek bij NEC en daardoor maakt de ploeg van trainer Maarten Martens nog altijd kans op plek. De oefenmeester was na het duel in Nijmegen blij met de overtuigende overwinning van zijn ploeg.

"Het was een prima resultaat en daarmee hebben we Europees voetbal binnengehaald", sprak hij bij ESPN. "We gaan verder, want we hebben nog drie wedstrijden. We moeten de druk er blijven opzetten. Volgende week hebben we FC Twente en die moeten we vol aangaan. Van daaruit kijken we weer verder. Maar nu eerst even genieten van deze overwinning, want dit was een hele belangrijke", beseft Martens.

"Je komt nu in een eindfase en je wilt de ploegen achter je het geloof helemaal ontnemen en de wil de druk houden en naar boven kijken", vervolgt hij vastberaden. "Dat hebben we heel goed gedaan. Tuurlijk komt daar druk bij kijken, maar daar moet je mee om kunnen gaan. Dat heeft iedereen goed gedaan", besluit Martens, die met AZ ook nog tegen Go Ahead Eagles (uit) en FC Utrecht (thuis) speelt in de maand mei.

Lees meer:
0 reacties