"AZ zal geen derde worden, daarvoor zijn ze veel te instabiel"

Branco van den Boomen tegen AZ
Branco van den Boomen tegen AZ Foto: © Pro Shots

Na 23 speelronden heeft FC Twente de beste papieren om derde te worden in de eredivisie. De Tukkers hebben 47 punten. AZ kijkt tegen een achterstand van slechts vijf punten aan, maar journalisten en analisten zien de Alkmaarders die achterstand niet meer goedmaken.

FC Twente gaat derde worden, is Geert-Jan Jakobs stellig. "Dat was laatst ook al mijn mening en die is niet veranderd", antwoordt FC Twente-watcher Jakobs bij Voetbal International. "Ik zou niet weten welke club anders derde gaat worden. AZ zal het denk ik niet worden, daarvoor zijn ze veel te instabiel. Twente is juist wel heel stabiel."

Hij zag FC Twente tegen FC Utrecht niet onderpresteren. "Ze verloren vorige week thuis van Utrecht, maar het spel was niet heel slecht. Dan is de vraag hoe ze het tegen Go Ahead gaan doen, dat is doorgaans een lastige tegenstander, zeker voor Twente, maar ook zeker dit seizoen. Ze hebben het prima gedaan, zijn niet in de problemen gekomen. De jongens die de afgelopen weken in wat mindere vorm waren, zoals Smal, Brenet, Steijn en Vlap, waren nu wel weer goed."

Ook de grote selectie neemt zorgen weg. "Ze hebben een brede selectie, hebben veel wisselmogelijkheden, hebben een goede trainer en spelen het hele seizoen eigenlijk al vrij steady. Ze zijn nooit echt door de ondergrens gegaan. Ik zou niet weten waarom ze niet derde gaan worden", aldus Jakobs.

AZ-watcher Simon Zwartkruis is het daarmee eens. "AZ heeft nu ook wel wat meer de weg omhoog gevonden, maar dat blijft toch ook wel 'shaky'. Tegen Fortuna (1-2 overwinning door goal in slotfase, red.) kwamen ze goed weg. Tegen Ajax (2-0 overwinning, red.) hebben ze een heel hoog rendement gehaald: ze hebben drie keer tussen de palen geschoten en twee keer was het raak."

"Ze hebben ook wel beter gevoetbald, maar ik vond ze niet zo goed als tegen Feyenoord. Die wedstrijd verloren ze, maar het veldspel was toen veel langer van een hoog niveau dan tegen Ajax. Er zijn wel een paar dingen ten goede veranderd inmiddels, dat merk je wel. Martens heeft een paar keuzes gemaakt die wel goed uitpakten", besluit Zwartkruis.

Lees meer:
0 reacties