Bas Kuipers begeerd door FC Twente: "Ik sluit dat zeker niet uit"

Bas Kuipers
Bas Kuipers Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft al langere tijd interesse in Bas Kuipers. De club uit Enschede is op zoek naar een extra linksback vanwege het vertrek van Gijs Smal en Kuipers prijkt op een lijstje.

De 29-jarige Kuipers heeft laten weten dat FC Twente hem in het vizier heeft. "Kuipers vertelde dat zijn zaakwaarnemer in de winter met FC Twente had gesproken en een onbekende club uit Amerika", zegt journalist Wouter Foppen in Vak IJ van De Stentor. "Daar hield hij het bij. Hoe concreet het is, dat weet ik niet. Maar dat er interesse is uit Enschede, maakt hij wel duidelijk."

Foppen ziet het wel gebeuren dat Kuipers naar FC Twente verkast. "Of er moet nog iets uit het buitenland komen, dan wordt het een ander verhaal", meent de journalist. "Een hogere stap als FC Twente gaat hij binnen Nederland niet maken. Ajax, PSV of Feyenoord zie ik niet snel gebeuren. Bij zijn contractverlenging heeft hij gezegd: Als er een mooie club komt die wil betalen aan de Eagles, dan moeten we gaan praten. Als dat deze zomer gaat gebeuren, zullen ze om tafel gaan. Ik sluit dat zeker niet uit."

Kuipers heeft nog een eenjarig contract in de Adelaarshorst. De vleugelverdediger was dit seizoen goed voor vijf doelpunten en vier assists in 31 competitiewedstrijden voor Go Ahead Eagles. Hij maakte in 2020 transfervrij de overstap van NEC naar Deventer.

Lees meer:
0 reacties