Bas Kuipers bevestigt transfer naar FC Twente: "Wel minder fit"

Bas Kuipers
Bas Kuipers Foto: © BSR Agency

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor Europees voetbal na een 1-2 zege op FC Utrecht. Bas Kuipers stond na afloop ESPN te woord en bevestigde ook zijn vertrek bij de Eagles.

"Dit is niet normaal", begint Kuipers voor de camera. "Dit is een droom: voor mij, voor alle jongens en voor Go Ahead. Dit is echt fantastisch." Kuipers werd ook gevraagd naar de staking en rellen. "Ik denk dat zulke dingen te vaak gebeuren, maar weet je: mij boeit het vandaag even wat minder. We gaan lekker een feestje vieren."

De verdediger wilde na afloop nog complimenten geven aan teamgenoten Philippe Rommens en Evert Linthorst. "Poh, die waren fantastisch: rustig aan de bal, terwijl ze aan het strooien waren met passes tussen de linies. Dat is fijn, want dan kom je tot meer kansen. Die rode kaart helpt uiteindelijk ook een beetje mee." Doelman Jeffrey de Lange blonk ook uit. "Jeff was vandaag weer fantastisch. Je ziet dat hij het hele seizoen al goed keept. Vandaag heeft hij ons er ook goed doorheen gesleept. Ze waren eigenlijk iets te gevaarlijk in de counter."

Het Europese avontuur zal Kuipers echter niet gaan meemaken bij Go Ahead, want hij vertrekt naar FC Twente. "We zijn zo goed als rond. Ik wilde het graag over de play-offs heen tillen. Het is nog steeds niet helemaal officieel, want ik moet nog alles doen qua keuring etcetera. Maar inderdaad, ik ben eruit over een vierjarig contract. Ik ga nu eerst lekker genieten van wat we allemaal hebben bereikt. Daarna zie ik wel hoe en wat. Na dit feestje ben ik misschien wel minder fit."

Lees meer:
0 reacties