Samenvatting: Ravensbergen schiet FC Twente Vrouwen naar landstitel

FC Twente Vrouwen is zaterdag voor de negende keer kampioen van Nederland geworden. Bij de derde kans was het raak voor de ploeg uit Enschede: 2-0 tegen Telstar Vrouwen. Beide goals werden gemaakt door basisdebutant Jaimy Ravensbergen.

De ploeg van trainer Joran Pot miste de eerste twee kansen op het kampioenschap, maar zaterdag liep het alsnog goed af voor FC Twente Vrouwen. In De Grolsch Veste werd de thuisploeg direct gevaarlijk. Na 25 minuten leek dat tot de 1-0 te leiden, maar de goal van Ravensbergen werd afgekeurd.

Vijf minuten later kopte Kim Everaerts op de lat. Uiteindelijk beloonde FC Twente Vrouwen zich in de 30e minuut alsnog. Ravensbergen gaf een poging van Elena Dhont het laatste zetje en maakte daarmee de bevrijdende 1-0. Negen minuten later was de spits nogmaals trefzeker. Daarmee kende Ravensbergen een prachtige middag. Ze liep vlak voor haar transfer naar FC Twente Vrouwen een zware knieblessure op en maakte zaterdagmiddag haar basisdebuut.

Dat vierde ze dus met twee goals, waarmee Ravensbergen FC Twente Vrouwen de titel bezorgde. In de tweede helft vielen er namelijk geen goals meer. Voor FC Twente Vrouwen is het de negende landstitel in de clubhistorie. De Tukkers eindigen op 56 punten uit 22 wedstrijden. 

Scoreverloop:
30' 1-0 Jaimy Ravensbergen
39' 2-0 Jaimy Ravensbergen

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts (62' Vliek), Dijkstra (62' Carleer), Auée, Olislagers, Peddemors, Van Ginkel, Kaptein, Jansen (88' Stolze), Ravensbergen (62' Ziemer), Dhont (80' Kerkdijk)

Opstelling Telstar Vrouwen: Steen, Ridder, Donker, Van de Pol, Daalman, Van der Vlist, Kira, Remijnse (73' Meijerink), Lagcher (55' Vis), Van Belen, Nottet (73' Berrevoets)

Lees meer:
0 reacties