Bazoer onder de indruk na zege: "Ik vind hem de Gattuso van AZ"

Riechedly Bazoer
Riechedly Bazoer Foto: © BSR Agency

Vangelis Pavlidis kan voorlopig niet meer stuk bij Riechedly Bazoer. De Griekse spits was zondag trefzeker tegen FC Twente en bezorgde 'zijn' AZ daarmee de drie punten. Daardoor maken de Alkmaarders nog altijd kans op Champions League-voetbal.

Pavlidis profiteerde na iets meer dan een uur spelen van het wegglijden van Alec Van Hoorenbeeck en schoot de 2-1 binnen. "Iedereen weet dat Pavlidis doelpunten kan maken, maar ook het vuile werk niet schuwt. Daar zijn we hem ook heel erg dankbaar voor", geeft Bazoer aan bij ESPN. "Vandaag (zondag, red.) is hij weer heel erg scherp als er iemand van FC Twente uitglijdt. Hij is dit seizoen heel erg belangrijk voor ons", aldus de AZ-speler.

Bazoer is ook vol lof over zijn ploeggenoot Belic. “De trainer vertelde in de rust dat Twente meer duels had gewonnen dan wij in de eerste helft. Dat kan niet als je thuis speelt", beseft hij. "In de tweede helft winnen we veel vaker de tweede bal. Belic – ik noem hem Gattuso – zat overal tussen. Ik vind hem de Gattuso van AZ. Hij is een pitbull, een bijter, iemand die vol de duels in gaat. Hij heeft ons vandaag vooral in de tweede helft enorm geholpen", besluit Bazoer.

Aanvoerder Dani de Wit benadrukte hoe belangrijk de drie punten waren voor de Alkmaarders. "Nu speel je nog ergens voor", constateert hij. "Je kan er nu vol de druk op zetten, dus dat is lekker. Natuurlijk komt er dan wat los na het laatste fluitsignaal. Als je niet wint, is het seizoen misschien wel klaar en moet je tevreden zijn met plek vier, maar het is mooi dat het nu nog ergens om gaat", besluit De Wit over de strijd om de voorrondes van de Champions League.

Lees meer:
0 reacties