Beelen maakt indruk: "FC Twente wilde hem heel graag hebben"

Feyenoord verloor donderdagavond na strafschoppen van AS Roma in de tussenronde van de Europa League. Toch maakte verdediger Thomas Beelen ontzettend veel indruk in de Italiaanse hoofdstad. FC Twente-watcher Tijmen van Wissing vindt dat de Rotterdammers een gouden slag hebben geslagen, door Beelen binnen te halen.

"Beelen heb ik echt zien schitteren", begint Van Wissing bij De Oosttribune. "Ik vond het vorig jaar al echt een fenomeen in de Eerste Divisie. Maar hij kan het dus ook in de top van de Eredivisie en op Europees niveau. Romelu Lukaku uitschakelen is toch wel verdedigen van een andere orde. Hij is 22 jaar en ligt vast tot 2027. Feyenoord heeft er veel geld voor betaald, want FC Twente kon niet mee in die wedloop. Maar als je het nou ziet..."

Analist Jan van Staa haakt in: "Dan zie je hoe belangrijk scouting en potentie in een speler zien zijn. Als je nu door Feyenoord verkocht gaat worden, dan hangt er een ander prijskaartje aan. Ze hebben het heel goed gezien met deze jongen, maar dat zeiden wij toen al. Je kan één tegen één spelen met hem. Hij is snel, heeft de lengte en blijft rustig. Ook opbouwend doet hij goede dingen, zelfs op dit niveau. Daarom was het ook slim om hem niet te verhuren. Dat hebben ze slim gezien daar."

Van Wissing besluit: "Beelen heeft bij FC Twente gezeten, en FC Twente wilde hem ook heel graag hebben. Maar toen hielden de busjes er mee op, om vervoerd te worden." Voor Beelen betekende dat toen dat hij vijf uur in het openbaar vervoer zou moeten zitten. Dat deed de verdediger niet, en hij kwam uiteindelijk bij PEC Zwolle en daarna Feyenoord terecht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand