Been wijst naar Brenet: "Dat is het domste wat hij heeft gedaan"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Deze week nam FC Twente afscheid van Joshua Brenet nadat de verdediger een gevangenisstraf kreeg opgelegd. Een terecht besluit, oordeelt men woensdagavond bij Voetbalpraat van ESPN.

Brenet werd twee keer gepakt tijdens het rijden zonder geldig rijbewijs en krijgt daarvoor een maand celstraf. "Alleen maar verliezers", concludeert Mario Been. "Het is een goede spelers, maar dit zijn dingen die niet bij een voetballer met een voorbeeldpositie horen. Daarin heeft hij zijn rol heel slecht gespeeld." Ook Marciano Vink is het eens met FC Twente. "Als je zulke fouten maakt, rest een club niks anders dan afscheid van je nemen. Ik hoop wel dat hij ergens weer aan het voetballen komt."

Anco Jansen meent dat Brenet niet slim heeft gehandeld in het proces. "Ik denk dat je normaal gesproken geen celstraf en een ontslag bij FC Twente krijgt voor alleen rijden zonder rijbewijs. Ik denk dat er wel wat meer speelt", aldus de voormalig aanvallende middenvelder. "Ik kan me niet voorstellen dat FC Twente geen dossier van hem heeft, want je ontslaat echt niet zomaar een speler. Als je hardleers bent en niet naar de rechtszaal gaat, moet je op de blaren zitten."

Daar sluit Been zich bij aan. "Het domste wat hij heeft gedaan is niet naar de rechtbank komen, daarmee toon je minachting naar het rechtssysteem", meent de analist. "Dan denkt een rechter ook 'je vindt ons niet belangrijk genoeg?' En dan krijg je wel die gevangenisstraf."

Lees meer:
0 reacties