Been ziet 'overdreven' rood: "Slimmigheidje van Van Wolfswinkel"

Mario Been
Mario Been Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zaterdagavond van Fortuna Sittard met 2-0. Beide doelpunten van de thuisploeg vielen in de tweede helft. De bezoekers stonden toen al een tijdje met tien man binnen de lijnen. Rodrigo Guth kreeg namelijk een rode kaart na ruim een halfuur spelen. Mario Been vond het zwaar gestraft.

Rodrigo Guth kreeg tweemaal geel. Eerst voor een zwaaiende arm bij een duel en daarna omdat hij een overtreding maakte op Ricky van Wolfswinkel. "Je kan er wel echt over twisten. Die eerste was terecht, maar die tweede vond ik meevallen", aldus Been bij ESPN. "Ik vond het wel heel overdreven. Alleen dat is het slimmigheidje van Van Wolfswinkel."

Kees Kwakman is het niet eens met zijn collega. "Ik vond die eerste juist niet zoveel. In de herhaling zie je dat hij hem helemaal niet zo hard raakt. Ik denk dat het allemaal komt door die eerste klap die niet bestraft wordt. Dan krijgt de scheids in zijn oortje dat het een harde overtreding was en geeft hij daarna makkelijk twee gele kaarten. Alleen het is ook echt niet slim van Guth", besluit de oud-verdediger.

Lees meer:
0 reacties