Begrip voor wissels Oosting: "Die frivoliteiten zijn niet nodig"

Joseph Oosting wisselde afgelopen zondag een aantal opvallende namen tijdens derby tegen Heracles (1-0). Er werd met name verdedigend gewisseld door de FC Twente-trainer. Zo verliet Daan Rots het veld voor Mees Hilgers, en Sem Steijn voor Gijs Besselink. Analist Jan van Staa snapt de beweegredenen van Oosting, maar baalt er ook van.

"Het is zonde als spelers hun niveau niet halen", begint Van Staa bij De Oosttribune. "Dan kijk je naar de reserves en dan vind ik het jammer dat juist deze wedstrijd niemand van de flanken wordt ingezet. Alleen die spelen wel teveel voor zichzelf en zijn in een soort speeltuin aan het voetballen. Vandaag was fysiek nodig. Gijs Besselink kwam erin en deed precies wat hij moest doen, dus het is een juiste keuze."

Clubwatcher Tijmen van Wissing heeft ook begrip voor de beslissingen van Oosting. "Het is wel wat angstig, maar Ricky van Wolfswinkel is ondanks zijn matige spel veel betrouwbaarder dan een Younes Taha. Die frivoliteiten zijn niet nodig op zo'n moment. Je weet dat de tegenstander gaat komen, dus is het een juiste keuze."

Van Wissing snapt waarom Michel Vlap als aanvallende kracht in het veld kwam tegen Heracles. "Hij viel goed in en de wedstrijd had een vleugje van Vlap nodig. Hij heeft die finesse in de kleine ruimte, dus ik was daar gecharmeerd van."

"Alleen moeten ze het hele seizoen al voorzichtig met hem zijn vanwege zijn lies. Al helemaal in een week met drie wedstrijden, dus ze hebben hem lichtelijk gespaard. Anders waren ze met hem begonnen en dan Van Wolfswinkel in de spits", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties