Berghuis beseft: "FC Twente is donderdag van een ander kaliber"

Dusan Tadic en Steven Berghuis
Dusan Tadic en Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Ajax heeft weer wat vertrouwen getankt in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen FC Twente. De Amsterdammers wonnen onder de nieuwe trainer John Heitinga bij Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5), terwijl er onder zijn voorganger Alfred Schreuder zeven keer op rij niet.

"Het verschil heeft denk ik te maken met de invulling van een aantal posities in combinatie met het feit dat je wint", zegt Steven Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan zie je dat het wat beter klikt. De overwinning op Excelsior was iets kleins, maar dan heb je toch een fijnere week waarin we goed hebben getraind."

Heitinga slachtofferde direct Jorge Sánchez en Calvin Bassey, waardoor Devyne Rensch en Owen Wijndal de backs zijn geworden. Daarnaast posteert hij Dusan Tadic als spits en Mohammed Kudus als zwervende rechtsbuiten.

Berghuis rekent zich echter nog niet rijk. "We zijn pas twee potjes onderweg", beseft de oud-speler van FC Twente. "De sores is even weg maar je weet dat het in het voetbal zo weer anders kan zijn. FC Twente is donderdag van een ander kaliber. De titel? We staan er gelukkig nog aardig bij. Aan het eind hebben we nog een zwaar programma."

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Taylor, Klaassen, Berghuis; Kudus, Tadic en Bergwijn.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand