Berghuis gesteund: "Wie kon er door het stof, en een boete betalen?"

Steven Berghuis deelt een klap uit
Steven Berghuis deelt een klap uit Foto: © Twitter

FC Groningen-spits Kevin van Veen juichte afgelopen vrijdag na zijn goal tegen NAC Breda op provocerende wijze. Als reden gaf de aanvaller op dat supporters een grens hadden overschreden door verwensingen aan zijn adres. Verslaggever Marlous Flier snapt zijn gedrag.

"Voetballers krijgen de meest idiote dingen naar hun hoofd geslingerd", schrijft Flier in De Limburger. "Beledigingen, bedreigingen, verwensingen. Flier komt met een voorbeeld van Ajax-aanvaller Steven Berghuis. "Weet u nog wat er gebeurde toen Berghuis een asociale Twente-fan een klap verkocht nadat hij Brian Brobbey racistisch had bejegend? Wie kon er door het stof, en een boete aan zijn club betalen? Juist, Berghuis."

De journalist gaat verder: "Die beweging zie je keer op keer. Voetballers hebben een voorbeeldfunctie, klinkt het dan. Voor het godsvermogen dat ze opstrijken, moet ze niet alleen goed spelen, maar ook hun olifantenhuid spekken, wordt gezegd."

"Dus moeten ze al die grove woorden gericht aan henzelf en, nóg erger, hun gezin thuis maar van zich af laten glijden? Nee, het is goed dat Van Veen zo publiekelijk een grens heeft getrokken. De discussie zou niet over hem moeten gaan, maar over al die eencelligen die menen dat ze alles kunnen roepen", aldus Flier.

Lees meer:
0 reacties