Berghuis mag hopen: "Hij is een nieuw voetballeven begonnen"

Steven Berghuis met een grote glimlach
Steven Berghuis met een grote glimlach Foto: © Pro Shots

Komende vrijdag maakt de nieuwe bondscoach Ronald Koeman zijn eerste voorselectie bekend. Voormalig FC Twente-spelers Steven Berghuis en Noa Lang mogen hopen op een plaats in de selectie van Oranje.

Simon Zwartkruis denkt dat Berghuis sowieso opgeroepen gaat worden door Koeman. "Hoewel Berghuis een nieuw voetballeven is begonnen als middenvelder, heeft hij ruime ervaring als aanvaller op de rechterflank. Tot zijn eigen verbazing raakte de creatieve linkspoot in Qatar na het eerste groepsduel met Senegal zijn basisplaats in Oranje kwijt", schrijft de journalist in de nieuwe Voetbal International.

Koeman heeft aangekondigd terug te willen keren naar een 4-3-3-systeem. "Nu heeft Berghuis er een extra optie bij. De bondscoach sprak bij zijn recente perspresentatie van een 4-3-2-1 formatie, waarin de vleugelspelers regelmatig op de as van het veld zullen uitkomen. Een rol die Berghuis goed zou kunnen invullen. In de vorige bondscoachperiode van Koeman moest het hij het vooral doen met invalbeurten", weet Zwartkruis.

De kans van Lang op een oproep schat hij in op 70 procent. "In zijn lange zoektocht naar geschikte vleugelspitsen kwam Van Gaal tweeënhalf jaar geleden uit bij Club Brugge. In eerste instantie fungeerde Lang als rechtsbuiten, maar zijn voorkeur en kracht ligt aan de linkerkant", aldus de journalist.

Hij gaat verder: "Op het WK in Qatar bleef zijn inbreng beperkt tot een invalbeurt van zeven munten in de kwartfinale tegen Argentinië. Lang zette na vorig seizoen in op een clubtransfer, maar bleef na een rumoerige zomer alsnog in België. Daar maakte hij door een enkelblessure en een serie reservebeurten een moeizame periode, maar sinds de winterstop heeft Lang zijn basisplaats bij Club Brugge weer terug", ziet Zwartkruis.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand