Berghuis: "Uitgescholden terwijl je spinazie uit de schappen haalt"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis werd voor drie duels geschorst nadat hij fysiek uithaalde naar een supporter van FC Twente. De spelmaker heeft spijt van zijn actie, maar hij deed het naar eigen zeggen niet zonder reden.

Berghuis vindt dat de vrijheid van meningsuiting vaak misbruikt wordt. Bij ESPN geeft hij aan: "Het houdt een keer op wat mensen allemaal naar je kunnen roepen. Daarin moet gewoon veel harder gestraft worden. Niet alleen in het voetbal, maar ook in Nederland denk ik. Alles kan te makkelijk. Ik maakte die keuze toen zelf, dus ik moet ook op de blaren zitten."

De 31-jarige middenvelder/aanvaller krijgt geregeld nare woorden naar zijn hoofd geslingerd en is het daarom helemaal zat. "Ik hoop dat de regering in Nederland harder gaat straffen en optreden. Als je boodschappen doet in de supermarkt en je wordt drie tot vier keer uitgescholden terwijl je spinazie uit de schappen haalt vind je dat ook niet leuk. Het blijft een lastig verhaal. Ik vind dat spelers daarin veel meer in bescherming moeten worden genomen."

Lees meer:
0 reacties