Beslist FC Twente de strijd om de derde plek? "Nog niet, denk ik"

FC Twente speelt zondag de kraker tegen AZ. Een overwinning bij de Alkmaarders zou officieel betekenen dat FC Twente de voorronde van de Champions League ingaat.

Tijmen van Wissing denkt echter niet dat de ploeg van trainer Joseph Oosting zondag wint. "Of de strijd om de derde plek zondag beslist is? Nog niet, denk ik", zegt de clubwatcher bij De Oosttribune. "Al is Twente wel de ploeg die het beste presteert tegen AZ, van alle ploegen in Nederland de laatste periode. Maar ik denk niet dat ze daar gaan winnen."

"Twente heeft het in eigen hand. Een gelijkspel is al voldoende, als je het programma ziet wat ze nog hebben", geeft Gertjan Verbeek aan. "Ik denk dat ze een hele goede kans maken om zondag te winnen." Jan van Staa kijkt uit naar de topper in Alkmaar: "Als je een punt nodig hebt... Maar je moet niet op een punt gaan spelen. Je moet gewoon je eigen spel spelen."

"Dan is het gewoon een prima ploeg. Ze staan niet voor niets daar. Ik kijk er wel naar uit, naar deze wedstrijd. Als voetballiefhebber", zegt hij. Verbeek vult nog aan: "De druk ligt veel meer bij de tegenstander. Die moeten eigenlijk winnen. Dat 'moeten' geeft druk. Twente hoeft niet, die mogen."

Lees meer:
0 reacties