Betaald voetbalclubs stemmen unaniem in met Eredivisie-verandering

Lars Unnerstall op het kunstgras in Zweden
Lars Unnerstall op het kunstgras in Zweden Foto: © Pro Shots

Alle Nederlandse betaald voetbalclubs hebben unaniem ingestemd met een verbod op kunstgras in de Eredivisie. Dat meldt de competitieorganisatie dinsdagavond. De nieuwe regel omtrent de velden gaat vanaf het seizoen 2025-2026 in.

De competitie gaat clubs die nu nog een kunstgrasveld hebben helpen met een vergoeding om over te stappen naar natuurgras of hybride. De regel zat er al aan te komen, maar pas dinsdag hebben alle clubs hier mee ingestemd. De Eredivisieclubs waren al akkoord met deze verandering, nu zijn ook alle Keuken Kampioen Divisie-ploegen akkoord gegaan.

Excelsior is momenteel de enige ploeg in de Eredivisie met kunstgras, al is het nog niet zeker of zij in de hoogste divisie blijven. Deze week spelen zijn in de finale van de nacompetitie tegen NAC Breda, dat wel op natuurgras speelt. 

Heracles Almelo speelde dit seizoen ook nog op kunstgras, maar dat veld wordt deze zomer vervangen door gedeeltelijk natuurgras. In de Keuken Kampioen Divisie spelen FC Volendam, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Den Bosch, Helmond Sport, Jong AZ, MVV Maastricht, Telstar en TOP Oss nog op kunstgras. 

Lees meer:
0 reacties