'Bij FC Twente liep het onder Verbeek helemaal uit de klauwen''

Gertjan Verbeek werd deze week ontslagen bij Almere City FC. De oud-trainer van FC Twente presteerde ondermaats met de club uit Flevoland, weet AD-journalist Johan Inan.

"Het heeft voor mij nog vrij lang geduurd, want Almere bungelt al langer onderin", zegt Inan in de AD Voetbalpodcast. "Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat er vanaf meet af aan nauwelijks chemie is geweest tussen de trainer en de spelersgroep."

"Almere heeft de afgelopen jaren bovenin meegedraaid en behoorde ook tot de clubs die op korte termijn de promotie werd toegedicht", vervolgt de journalist. "Wat dat betreft heeft Gertjan Verbeek nog vrij lang de kans gehad om het tij te keren, maar daar is hij niet in geslaagd."

Verbeek moet dus opnieuw voortijdig het veld ruimen. "Dat is een beetje het verhaal van Gertjan Verbeek bij zijn laatste clubs", meent Inan. "Bij Feyenoord was het geen succes en bij FC Twente liep het helemaal uit de klauwen. Daar was hij nog niet binnen of de helft van de staf was er al uit gebonjourd, zonder dat er een fatsoenlijk gesprek aan vooraf ging."

"Dat is toch een beetje zijn werkwijze. Je hoopt dat hij in de loop van de jaren toch wat meer ontwikkelt en meer empathie krijgt. Maar ik heb niet bij Almere rondgelopen om goed in te kunnen schatten waar het precies aan heeft gelegen", aldus Inan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand