"Bij FC Twente maakte ik Unnerstall mee, dat zag er niet uit"

Lars Unnerstall baalt
Lars Unnerstall baalt Foto: © Pro Shots

NAC Breda draait momenteel mee in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Heel gemakkelijk gaat het de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel niet af dit seizoen. De ploeg kampt met een hoop blessures, waaronder nu zowel de eerste als de tweede doelman.

Op doel bij de ploeg uit Breda staat momenteel derde doelman Pepijn van de Merbel. "Tegen FC Dordrecht heeft hij er heel wat ballen uitgehouden", vertelt oud-Twente speler Casper Staring tegenover BN De Stem. "Met Pepijn hebben we een heel goede keeper. De spelers en de technische staf hebben dat het hele jaar gezien. De media en supporters niet. Voor jullie is het meer een issue dan voor ons. Wij maken ons er geen zorgen om.”

"Op trainingen doet hij het heel goed", gaat hij verder. "Wij hebben allemaal veel vertrouwen in hem. Als derde keeper ineens gaan keepen, leidt altijd tot extra druk. Hij moet zich vooral niet gek laten maken. Zijn allergrootste kwaliteit is de één tegen één en dat hij de ballen in de hoeken pakt. Tom (Boere, red.) en Élias kijken op de training dan vol verbazing: ‘Dit schot gaat er toch in?’ Bij FC Twente maakte ik Lars Unnerstall mee. Dat zag er niet uit, maar hij pakte ze wel. Zelf heb ik niet de mooiste loop, maar het is wel functioneel.”

Lees meer:
0 reacties