Steijn sprak oud-speler FC Twente: "Of ik dat niet vervelend vond"

Sem Steijn viert treffer
Sem Steijn viert treffer Foto: © BSR Agency

Peet Bijen is pas 29 jaar, maar heeft besloten zijn kicksen aan de wilgen te hangen en te gaan studeren. De oud-speler van FC Twente heeft een studie psychologie opgepakt.

Hij kwam onlangs in Enschede Sem Steijn tegen die met hem speelde bij ADO Den Haag. "Hij vroeg of ik het niet vervelend vond om niet meer bij FC Twente te spelen, nu het zo goed gaat", opent Bijen bij de TC Tubantia. "Natuurlijk denk ik wel eens hoe het zou zijn om in het team van dit moment te spelen, met al die goede gasten en die goede sfeer rond de club. Maar ik mis het voetbal niet.”

Door blessureleed stopte Bijen. "De rondootjes op de trainingen vond ik geweldig, het met elkaar bezig zijn op het veld ook. Maar die besprekingen, dat je je elke dag verplicht op een bepaald tijdstip moet melden, de weekenden die altijd volgepland zaten… Als ik dat afweeg tegen mijn leven van nu, zou ik niet terug willen. Ik ervaar nu zoveel vrijheid. Daar geniet ik echt van", meent Bijen.

"Ik heb ook niet de behoefte om naar wedstrijden te gaan. Toen Wout (Brama. Een vriend van Bijen, red.) nog speelde, kwam ik er nog wel af en toe, maar je zult me niet wekelijks in stadions zien. Studio Sport kijk ik soms. Ik volg alles van een afstandje", aldus de oud-verdediger.

Na zó intens geleefd te hebben met voetbal, is het nu wel genoeg. "Vanaf mijn elfde heeft het voetbal mijn leven beheerst. Zo kan het dus omdraaien. Je ziet dat er mensen zijn die zich er helemaal aan vastklampen om maar in die wereld te kunnen blijven, maar dat heb ik totaal niet."

Lees meer:
0 reacties