Bijl wijst FC Twente af: ''Ik wacht op het perfecte plaatje''

Glenn Bijl had een mooie transfer achter zijn naam kunnen hebben, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 26-jarige rechtsback is nog altijd eigendom van degradant FC Emmen, nadat hij verschillende clubs af heeft gezegd.

Bijl had onlangs contact met clubs als AZ, FC Twente en het Italiaanse Lecce, maar tot een transfer kwam het nog niet. De rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft een aantal clubs afgezegd en bij andere clubs kwamen de verwachtingen niet overeen.

"Ik wacht op het perfecte plaatje", zegt Bijl in het Dagblad van het Noorden. "Ik weet dat daar een risico aan vastzit, namelijk dat ik hier nog een half jaar of een jaar speel. Maar wat is het risico? Ik heb nog een eenjarig contract en zoals je tijdens de oefenwedstrijden ziet, gaat het prima met de huidige selectie. We hebben allemaal spelers die gretig zijn. Tot nu toe wil ik dat risico dan ook nog wel lopen."

Bijl wil wel iets meer over zijn 'perfecte plaatje' kwijt. "Op dit moment betekent dat een avontuur in het buitenland", geeft hij aan. "Ik zie mij nu niet zo snel een overstap maken naar een andere club in Nederland. Misschien zeg ik 1 september (wanneer de transfermarkt sluit, red.) wel heel wat anders hoor, maar ik wil zo hoog mogelijk voetballen; kijken of ik daar mee kan."

De vleugelverdediger verwacht geen transfer in de komende dagen, ondanks dat er 'op dit moment verschillenden dingen lopen'. Bijl is echter niet in gesprek met clubs die zich al bij FC Emmen hebben gemeld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand